Vil han være ny formand for DF? »Det kan jeg hverken be- eller afkræfte«

Ifølge Ritzau har Erik Høgh-Sørensen internt meldt sig som kandidat i kapløbet om at blive arvtager efter Kristian Thulesen Dahl som formand for Dansk Folkeparti. Selv vil han hverken be- eller afkræfte, om han vil være formand.

Erik Høgh-Sørensen (til venstre på billedet) har for nylig modtaget en dom i byretten, røg ud af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og er raget uklar med sit eget bagland i Nordjylland.. Foto: Henrik Bo Fold sammen
Læs mere
Foto: © Henrik Bo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kan meget vel være endnu en kandidat på vej i kampen om at blive ny formand for Dansk Folkeparti.

Partisekretær i Dansk Folkeparti Steen Thomsen fortæller til Ritzau, at Erik Høgh-Sørensen har sendt en mail til partiets hovedbestyrelse med budskabet om, at han agter at stille op som formand.

Det kræver dog ifølge Ritzau, at Erik Høgh-Sørensen finder 25 stillere, inden hans kandidatur bliver officielt.

Berlingske har været i kontakt med Erik Høgh-Sørensen, som umiddelbart er meget kortfattet, da han bliver konfronteret med oplysningerne om, at han vil være formand for Dansk Folkeparti.

»Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, fordi det vedrører fortrolige samtaler med folk i partiet. Der er mange, som taler rigtig meget lige nu,« siger Erik Høgh-Sørensen, der indtil for nylig sad i hovedbestyrelsen for Dansk Folkeparti.

Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kommunikationsrådgiver og EU-korrespondent for Ritzau. I dag sidder Erik Høgh-Sørensen i regionsrådet i Region Nordjylland for Dansk Folkeparti.

Han ønsker ikke at svare på yderligere spørgsmål om et eventuelt kandidatur.

»Jeg kan kun fastholde det, jeg siger. Jeg kan hverken be- eller afkræfte,« siger han.

Hvad synes du, Dansk Folkeparti har brug for lige nu?

»En markant linje i EU- og islam-spørgsmål. Men jeg synes egentlig, det er lidt præmaturt at tale om, for havde det ikke været for disse rygtedannelser, så havde du slet ikke ringet til mig.«

Har du nogen holdning til, hvem der skal være formand for Dansk Folkeparti, hvis det ikke skal være dig?

»Ja, det har jeg, men dem vil jeg holde for mig selv med henvisning til, at det er fortrolige overvejelser. Mine overvejelser er mest politiske, de handler ikke så meget om personer.«

Der bliver jo talt meget om Morten Messerschmidt?

»Ja, jeg er fuldt bevidst om, hvem der stiller op. Jeg kan bare sige, at for mig er det politikken, som tæller,« siger Erik Høgh-Sørensen.