Vi skal turde fortsætte religionskritikken

Marie Krarup (DF) Fold sammen
Læs mere
Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Terrorangrebet i Paris indgyder angst. Ved angrebet råbte voldsmændene: ”Allah er den største” og bagefter: ”Vi har hævnet vores profet.” Det er frygteligt uhyggeligt at måtte se i øjnene, at forhåbningerne om at kunne integrere store muslimske mindretal i Europa er slået fejl. Angrebet er udført at personer, der er vokset op i Frankrig og derfor burde have overtaget den frie verdens værdier. Det har de tydeligvis ikke. Omvendt har de vendt sig i had imod den ypperste repræsentant for den frie verden – den frie presse, der turde bruge sin ytringsfrihed til religionskritik.

Hjemmedyrkede og selv-radikaliserede terrorister er ikke nogen nyhed i Europa. Man skal ikke læse længe i de islamiske kernetekster – koranen og sunna (historier og profeten Muhammeds liv) - før man opdager, at det grufulde terror-angreb sagtens kan forklares ud fra teksterne og dogmerne i islam. Vi ser i dag en bred tendens i hele Europa imod, at unge muslimer tager deres religion mere alvorligt. Langt flere unge piger går i dag med slør end for 20 år siden. Mange unge muslimer ser ned på deres sekulariserede forældre, fordi de efter deres mening ikke har sat sig ordentligt ind i  religionen, og de unge vender sig i stigende grad imod en mere bogstavtro udlægning af islam.

Det er selvsagt umuligt at forhindre eller forbyde, at folk gennemlever en religiøs vækkelse, selvom en sådan vækkelse kan føre til uhyggelige gerninger. Det bedste vi kan gøre for at undgå, at Danmark bliver udsat for islamisk terror, er at begrænse yderligere indvandring fra muslimske lande. Dernæst skal vi naturligvis blive ved med at kritisere islam, ligesom vi kritiserer alle andre religioner og ideologier. Og så skal vi fastholde, at man ikke må opfordre til vold, selvom det indgår i et religiøst budskab.