»Vi skal kunne gennemføre sådan et arrangement - også i Vollsmose«

Fyns Politi undersøger nyt forslag fra Odense Kommune om et egnet sted i Vollsmose, hvor digteren Yahya Hassan kan læse sine digte op.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense Kommune byder alligevel den kontroversielle digter Yahya Hassan velkommen i bydelen Vollsmose.

Ifølge by- og kulturrådmand Steen Møller (K) har kommunen nu foreslået politiet en konkret lokalitet, hvor et debatarrangement med Yahya Hassan kan afholdes tirsdag aften.

»Vi arbejder på, at arrangementet kan gennemføres i Vollsmose. Siden politiets vurdering onsdag kom om, at biblioteket i Vollsmose ikke kunne sikkerhedsgodkendes, har vi arbejdet på at finde et alternativt sted,« siger Steen Møller.

»Vi foreslog blandt andet Odense Rådhus, men det var vigtigt for digteren, at arrangementet kunne gennemføres i Vollsmose. Derfor har vi i dag (fredag, red.) sat os ned sammen med politiet for at finde et andet sted at gennemføre arrangementet. Vi har peget på et konkret sted i Vollsmose, som politiet er ved at sikkerhedsvurdere,« siger Steen Møller, der forventer en snarlig tilbagemelding fra politiet.

Bøjer I jer for det massive pres fra ordførere og ministre, der har kaldt beslutningen om at aflyse arrangementet for en knægtelse af ytringsfriheden?

»Politiet sagde entydigt til os, at de ikke kunne stå inde for sikkerheden på Vollsmose Bibliotek. Med sådan en melding kunne vi ikke gennemføre arrangementet,« siger Steen Møller.

Ifølge rådmand Steen Møller har politiet dog ikke afvist, at arrangementet kan finde sted i Vollsmose-bydelen.

»Vi har spurgt politiet, om det er det konkrete sted (Vollsmose Bibliotek, red.) eller bydelen som sådan, der er problematisk. Der har vi fået det svar, at det var det konkrete sted, men at der er andre steder i Vollsmose, hvor det ikke er problematisk,« siger Steen Møller.

Han erkender, at det kan se ud som om, kommunen er mere interesseret i at undgå uro end at lægge gulv til et arrangement med den islamkritiske digter:

»Jeg kan godt forstå, at man kan sidde tilbage med det indtryk, at ytringsfriheden er under pres, når det fremstilles på den måde, at vi har aflyst arrangementet i Vollsmose. Sandheden er, at vores medarbejdere hele tiden har prøvet at finde et andet sted at holde arrangementet. Det har vi bare ikke været gode nok til at få meldt ud. Jeg er helt enig i, at vi skal kunne gennemføre sådan et arrangement - også i Vollsmose.«