»Vi har jo fået en kajerasler, så det vil noget«

SF-medlemmer fra hele landet er lørdag samlet på Christiansborg til møde i partiets kontaktråd, og selv om der er nok at tale om, er et formandsskifte ikke på dagsordenen, siger flere medlemmer.

SF holdt en slukøret valgfest på Charlottenborg efter kommunalvalget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke småting, der bliver diskuteret, når SF lørdag holder kontaktrådsmøde, hvor medlemmer fra hele landet er samlet på Christiansborg. På dagsordenen står blandt andet partiets katastrofale kommunalvalg og en finanslov, som blev lavet i samarbejde med de borgerlige partier.

Det er vigtigt at få diskuteret tingene igennem, fortæller tidligere hovedbestyrelsesmedlem Niels Brixvold, som har været medlem af partiet i 25 år og lørdag deltager på mødet på Christiansborg.

»Vi skal selvfølgelig tale om det overståede kommunal- og regionsrådsvalg, for det er klart, at det skal evalueres. Der er ingen tvivl om, at stemningen i SF efter valget er noget flad, for vi har jo fået en kajerasler, så det vil noget,« siger Niels Brixvold inden mødet.

»Det er jo helt åbenlyst, at vælgernes tillid er væk. Det må vi tage til efterretning og lade være med at påstå, at det er vælgernes skyd. Den bærer vi selv,« siger han.

Niels Brixvold er ikke i tvivl om, at der vil komme kritik frem på mødet, men han peger samtidig på, at det ikke er unormalt. Derimod tror han ikke, at der vil blive stillet spørgsmålstegn ved Annette Vilhelmsen (SF) som formand for partiet.

»Folk må spørge sig selv om - uanset hvem der nu er leder- om det er smart at skifte formanden ud på dette tidspunkt i forløbet. Det mener jeg ikke, det er,« siger SF-veteranen.

Det synspunkt bakkes op af Helle Møller, som stilede op til kommunalvalget i Odder Kommune. Her blev kandidaterne ramt af SFs markante tilbagegang, da partiet gik fra fire til to mandater i byrådet.

»Jeg tror ikke, at vi kommer til at diskutere, om vi har den rigtige formand,« siger Helle Møller forud for mødet.

»Jeg tror derimod, det vil være smart, hvis vi får snakket lidt om, at vi skal være mere tydelige i vores kommunikation. Vi skal have set på, om vi er gode nok til at komme ud med SF-mærkesagerne, for dem får vi rent faktisk igennem. Det kan vi jo se i den nye finanslov,« siger hun.

Kontaktrådet består blandt andet af landsledelsesmedlemmer, folketingsmedlemmer, europaparlamentsmedlemmer og borgmestre. Derudover er kandidater, som stillede op til valget 19.november, også inviteret med på mødet.