»Vi er i krig med en dødskult. Ikke islam. Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig«

Justitsminister Søren Pind advarer mod at gøre angrebet i Nice til en kamp mod muslimer. Lars Løkke er fyldt af vrede og væmmelse og kalder det at angreb på de grundlæggende værdier i vores samfund. Her er reaktioner fra de politiske ledere.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi er i krig med en dødskult. Ikke islam. Bliver det til en krig mod islam, slutter den aldrig. Der er over 1 1/2 milliard muslimer i verden. Og samtidig vil det være en krig mod hundreder af millioner af uskyldige mennesker.«

Sådan indleder justitsminister Søren Pind (V) en opdatering på sin Facebook-side, efter at en gerningsmand sent i går aftes kørte en lastbil ind i folkemængden på promenaden i Nice, hvor den franske nationaldag, Bastilledagen, blev fejret.

Mindst 84 mennesker er foreløbigt meldt dræbt, herunder flere børn. Få overblikket her.

Søren Pind skriver videre, at han har slettet en række hadfyldte opslag på sin Facebook-profil.

»De mennesker, der i dag på min væg taler om enhver muslim som terrorist, har intet at gøre på min væg - og jeg har slettet dem,« siger han.

Han gør det samtidig klart, at de danske myndigheder »er beredte og har været det gennem nogen tid«:

»Der er handlet. Lad os i stedet for at råbe i mørket og splittes, samle os i sorgen over de døde og sårede og vise vores støtte til Frankrig.«

Se hele opslaget herunder:

Løkke: Vi skal bekæmpe mørket

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udsendt en pressemeddelelse, hvor han fordømmer angrebet.

»Attentatet er ikke blot et angreb på Frankrig. Det er et klart angreb på de værdier, der danner grundlag for vores samfund. Midt i fejringen af demokratiets og menneskerettighedernes oprindelse, er glæde og liv blevet knust. Det fylder mig med vrede, væmmelse og sorg. Men også med en vilje til stålsat at bekæmpe mørket. For hvert forsøg på at splitte os, bliver vi kun bundet tættere sammen,« udtaler Løkke.

Se hele pressemeddelelsen herunder:

Tidligere på morgenen tweetede Løkke også om angrebet.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har også kommenteret massakren i Nice på Facebook.

»Der bliver sagt i radioen, at der er helt stille i Nice her til morgen. Byens livlige puls, larm og lyd af menneskers liv er afløst af stilhed. På selve Bastilledagen blev Frankrig endnu engang angrebet. Folk der var samlet for at se fyrværkeri blev mål for grusomme menneskers barbari,« indleder hun og fortsætter:

»Meningsløsheden stiger for hvert syge angreb. Men troen på vores værdier, frihed og samfundsmodel taber vi aldrig.«

Se hele opslaget herunder:

Herunder kan du se reaktioner på de sociale medier fra Pernille Skipper (EL), Kristian Thulesen Dahl (DF)  Søren Pape Poulsen (K), Morten Østergaard (R) og Pia Olsen Dyhr.