Vestager vil være minister

De Radikale vil sidde med en kommende S-ledet regering, fastslår de Radikale, der ikke vil nøjes med at være støtteparti lige som DF er i dag.

Margrethe Vestager og Marianne Jelved på De Radikales sommermøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De radikale vil med i en kommende rød regering. Margrethe Vestager afviser fra partiets sommergruppemøde i nordsjælland, at de Radikale vil indtage samme rolle over for S-SF som Dansk Folkeparti har i forhold til den nuværende regering.

"Vi går efter at blive en del af en regering, hvis vi kan blive enige om det politiske grundlag," sagde den radikale leder Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager kom ikke ind på, hvilke ministerpost, hun især er lun på. Hun ønskede heller ikke at gå ind i en større debat om, hvordan de Radikale kan blive enige med S-SF om skatte- og udlændingepolitikken, hvis de tre partier skal danne regering efter næste valg.

"Det, vi går efter, er at få indflydelse på det regeringsgrundlag, som skal laves. Og så er der diskussioner partierne imellem," lød det fra Margrethe Vestager, der sidste år slog fast, at Helle Thorning-Schmidt er de Radikales kommende statsministerkandidat.