Vestager: Vi har måske undervurderet hadet

Afsløringen af terrorplanerne mod Jyllands-Posten gør at vi nok må erkende, at hadet mod danske værdier er større end antaget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den radikale leder Margrethe Vestager mener, at de konkrete terrorplaner mod Jyllands-Posten bør føre til en ny erkendelse i Danmark.

- Måske er der brug for en erkendelse hos os om, at nogle ekstreme celler har et had mod noget, vi holder af. Det had har vi måske undervurderet. I en dansk sammenhæng er det for mig i hvert fald svært at følge med i, at man har et sådant had, at man er parat til at begå konkret terror, siger Margrethe Vestager.

Hun kalder terrorplanerne for fuldstændig uacceptable.
- Jeg havde en forventning om, at der ville være nogle fantaster og ekstremister rundt omkring, som gik rundt med en forskruet idé om at det kunne de tænke sig, men jeg synes, at det er meget, meget vidtgående, at nogle har haft konkrete planer, siger Margrethe Vestager.

Hun mener samtidig, at anholdelsen af de to mænd i USA, vidner om, at det danske efterretningsvæsen gør et godt og vigtigt arbejde for at modvirke terror på dansk grund. Og at efterretningstjenesten har et solidt samarbejde med udenlandske efterretningstjenester.
- Der er nogle mennesker, som havde konkrete, vidtrækkende, afskyelige planer om at ramme danske mål. Det er blevet optrevlet, de er blevet anholdt og det er et godt tegn på, at samarbejdet er effektivt, siger den radikale leder.