Vestager: Vi har alle begået en fejl eller to

Den radikale leder styrede uden om den ophedede debat om øremærket barsel til mænd i sin tale på de Radikales landsmøde. Men helt glemt blev det ikke.

Margrethe Vestager på talerstolen ved Det Radikale Venstre 's landsmøde i Nyborg lørdag 14. september 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomi- og indenrigsminister og formand for Radikale Venstre, Margrethe Vestager (R), nævnte ikke den skrottede øremærkede barsel, som har skabt ophedet debat i det politiske landskab herhjemme, da hun lørdag gik på talestolen på de Radikales landsmøde i Nyborg.

Ministeren understreger i stedet, at regeringen trods forskellige syn på nogle områder, står sammen og har skabt resultater.

»Vi har vel alle begået et fejltrin eller to? Men vi har nået langt, langt flere resultater,« siger Vestager.

»Ingen kan beskylde denne regering for at mangle mod eller is i maven, når der skal træffes svære beslutninger. Og jeg ved godt, at det overrasker nogen: Men vi lytter. Også til hinanden. Og vi flytter hinanden med argumenter. Ikke fra den ene dag til den anden. Men som forudsætning for fælles beslutninger, som vi alle står bag,« siger Margrethe Vestager.

I den skriftlige udgave af talen, som var uddelt til pressen, havde ministeren sat en smiley bag sin udtalelse om de fælles beslutninger, som alle står bag.

Den radikale leder er kommet i modvind, efter hun i et interview pegede på, at det var Socialdemokraterne, der stod bag regeringens beslutning om at droppe den øremærkede barsel til mænd.

I sin tale siger Vestager, at hun har stor respekt for sine kollegaer i regeringens top.

»Man siger sikkert meget om Helle Thorning-Schmidt (S) og Annette Vilhelmsen (SF), men det er nogle af de sejeste kvinder, jeg er stødt på. Tak,« siger Vestager.

Se Margrethe Vestagers tale på landsmødet her.


Er du på mobilsitet, da klik her.