Vestager: Vi er blevet klogere

På De Radikales landsmøde erkender Margrethe Vestager, at partiet har lært noget siden sidste folketingsvalg.

Margrethe Vestager på Naturvidenskabernes Hus
Margrethe Vestager på Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro - også Brian Bruhn Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

De Radikales medvind i meningsmålingerne frem mod folketingsvalget på torsdag hænger i høj grad sammen med, at partiet har lært af tidligere fejl - især var de famøse ultimative krav en klar brøler.

Det fastslår De Radikales politiske leder, Margrethe Vestager, på partiets landsmøde, der finder sted i Nyborg i denne weekend.

- Jeg kan huske dengang for tre år siden. Vi var i en historisk krise. Jeg skal hilse at sige, at der ikke lugter godt nede ved spærregrænsen.

- Vi lærte af det. Vi stiller ikke ultimative krav til andre. Vi stiller krav til os selv. Vi lagde en politisk linje i fællesskab, og i dag står vi sammen, siger Margrethe Vestager.

Vestager langede desuden ud efter Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, som hun for nylig mødte i en valgdebat i Tønder, der handlede om den omdiskuterede grænsekontrol.

- Pia Kjærsgaard blev ved med at gentage, at selvom hun kunne lide sine naboer, havde hun jo alligevel en hæk. Til sidst kunne jeg ikke dy mig og spurgte: Men du patruljerer vel ikke din hæk hver nat?

Margrethe Vestager fokuserede i det hele taget på velkendte radikale mærkesager som en "ny og moderne" udlændingepolitik, et farvel til skattestoppet og flere studiepladser på landets uddannelser.

I slutningen af sin tale gjorde Margrethe Vestager sit til at piske de fremmødte partimedlemmer op til at arbejde endnu hårdere i den sidste del af valgkampen, der slutter på torsdag.

Hun afsluttede desuden med at hilse de nye og yngre folketingskandidater fra De Radikale velkommen.

- Find de sidste kræfter frem, for det er nu det gælder. Det er tid til det endelige opgør. Og til et historisk generationsskifte i Det Radikale Venstre.

De Radikales landsmøde slutter søndag.
/ritzau/

Web-tv: Hvis Vestager havde magten

INFOshop: Her er et portræt af valgets tvivlere