Vestager varsler opgør med Hollywood-giganter

EU med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i front mener, at en række amerikanske filmstudier og en britisk betalingskanal bryder EUs regler.

Foto: Olivier Hoslet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Margrethe Vestager går som EUs konkurrencekommissær nu i kødet på seks Hollywood-studier og den britiske betalingskanal Sky TV.

Hun mener, at de bruger filmlicenser til at blokere for adgangen til indhold i andre EU-lande, fremgår det i en udtalelse fra EU-Kommissionen.

»Europæiske forbrugere vil se de betalings-kanaler, de ønsker - uanset hvor de bor eller rejser i EU. Vores efterforskning viser, at de ikke kan det i dag. Vi mener, at det kan være i strid med EUs konkurrenceregler,« siger Margrethe Vestager i udtalelsen.

De seks Hollywood-studier, som nu skal undersøges, er Disney, NBCUniversal, Paramount Pictures, Sony, Twentieth Century Fox og Warner Bros.

EU-Kommissionens foreløbige undersøgelse viser, at »hvert af de seks studier og Sky UK på bilateralt plan er blevet enige om at indføre kontraktlige restriktioner, der forhindrer Sky UK i at lade EU-forbrugere, der befinder sig andetsteds, få adgang til betalingskanaler, der er tilgængelige i Storbritannien og Irland«.

EU-Kommissionen oplyser i udtalelsen, at den ligeledes ser nærmere på lignende sager, der omfatter den franske Canal Plus, den italienske Sky Italia, den tyske Sky Deutschland og det spanske DTS.

Det er ikke første gang, at Margrethe Vestager som kommissær indleder et opgør med giganter. Hun har tidligere åbnet sager mod Google, Gazprom, Amazon og MasterCard, som hun mener, bryder EUs konkurrenceregler.

Watch your back Disney, Paramount, Warner Bros. etc.

Posted by Berlingske on 23. juli 2015