Vestager: Skattereform rammer velfærden

Nogle af pengene, som skal bruges til at give skattelettelser, skal komme fra det offentlige forbrug. Dermed bliver velfærden ramt, erkender økomoni- og indenrigsministeren.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skattereformen, som regeringen indgik fredag med Venstre og De Konservative, betyder samlet, at der er færre penge i statskassen til velfærd. Det erkendte økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) søndag i Deadline 22.30 på DR2.

Ideen med skattereformen var ellers, at den skulle skabe et milliard-råderum til mere velfærd.

- Der er færre penge til offentligt forbrug, fordi vi har disponeret nogle af pengene til at give skattelettelser, sagde Vestager direkte adspurgt om betydning af fredagens aftale.

Erkendelsen fra Vestager kom blot få timer efter SFs landsledelse i en vedtagelse valgte at betone nødvendigheden af skattereformen, fordi den sikrede 2,7 mia. kr. til højre offentligt forbrug.

Men som Deadline med hjælp fra tænketanken Kraka søndag kunne vise, er regnestykket helt omvendt. Skattereformen betyder, at der samlet set er 300 mio. kr. mindre til offentligt forbrug om året indtil 2020.

Det sker, fordi regeringen for at finansiere VKs ønske om at frede boligejerne har måttet inddrage besparelser på forsvaret og på Danmarks EU-bidrag. Penge. som ellers var indregnet i 2020-planen til at løfte væksten i det offentlige forbrug til 0,8 pct. om året.

BNB