Vestager savner ambitioner fra Fogh

De Radikale noterede sig, at samarbejde var langt nede på statsministerens prioriteringsliste. Foghs åbningstale var ikke ambitiøs nok for Margrethe Vestager.

Kun ét ord om samarbejde.

De Radikales politiske leder havde måske sat næsen op efter en udstrakt hånd fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da han tirsdag talte ved Folketingets åbning. Men den kom ikke. Vestager noterede sig, at et bredt parlamentarisk samarbejde var langt nede på statsministerens prioriteringsliste.

- Han nævnte kun ordet samarbejde én eneste gang. Men hvis han mener, at vi skal løse problemerne, så skal det gøres i et bredt samarbejde, sagde Margrethe Vestager til Ritzau.

Hun mente, at åbningstalen var "knap så ambitiøs, som man kunne ønske sig" og er ikke enig med statsministeren i hans retorik om værdikamp både inden og uden for landets grænser.

- Værdikamp er rigtig, men måske skulle vi i stedet have en værdidialog for at finde ud af, hvordan vi lever sammen i stedet for en kamp, der handler om, at der er nogen, der ikke har fundet ud af, hvor skabet skal stå, sagde Margrethe Vestager.

/ritzau/