Vestager: Lene E. er til grin for sine egne penge

Lene Espersen får drøje hug af de radikales leder Margrethe Vestager efter der er opstået tvivl om de Konservative ministre vil stemme imod sig selv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En farce.
Sådan betegner den radikale leder Margrethe Vestager føjletonen om de Konservatives forslag om at forbyde burkaer. Efter de Konservative lancerede burka-forslaget har Lene Espersen været ud og bekendtgøre, at de Konservative ministre måske vil stemme imod deres eget forslag. Den situation kan komme, hvis Venstre nægter at bakke et burka-forbud op.

"Er hun ikke totalt til grin?," siger Margrethe Vestager.

Synes du det?
"Det er det dummeste forslag, jeg har hørt til dato. Og når Lene Espersen så ikke engang selv vil stemme for det, så er hun da til grin for sine egne penge. Det er en parodi på politisk arbejde," siger Margrethe Vestager.

Uklarheden om hvad de Konservative ministre vil stemme til deres eget forslag opstod i kølvandet på partiets sommergruppemøde tirsdag middag. Her lod Lene Espersen forstå, at K-ministrene vil stemme det samme som Venstres ministre.

"Forudsætningen for, at De Konservative stemmer for, er, at der ikke er problemer i forhold til grundloven og konventionerne, men hvis der ikke er det, så er jeg helt overbevist om, at den konservative gruppe stemmer for forslaget. Til gengæld vil jeg sige, at de ministre, der er i regeringen, vil stemme kollektivt med regeringen, så det afhænger af, hvad vi kan blive enige om. Der vil vi stemme ens," sagde Lene Espersen ifølge Ritzau.

Ifølge Margrethe Vestager har Venstres Søren Pind ret, når han stempler de Konservatives forslag som grundlovsstridigt.

"Folketinget skal ikke bestemme, hvad folk har på, når de går hen over Rådhuspladsen," siger Vestager.