Vestager håbede på en aftale med Enhedslisten

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager ville helst have en aftale med Enhedslisten, men siger, at de to aftaler er svære at sammenligne.

Bjarne Corydon og Margrethe Vestager efter finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet mandag 25. november 2013. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en lettet radikal leder, som tirsdag aften kunne præsentere næste års finanslov sammen med de to andre regeringspartier, SF og Socialdemokraterne, og de borgerlige oppositionspartier Venstre og Konservative.

Flere havde gisnet om, at de Radikale hellere ville lave en finanslov med de borgerlige, men det afviste Margrethe Vestager (R) kategorisk:

»Ellers havde vi nok ikke brugt uge efter uge efter uge på at forhandle den aftale med Enhedslisten. Det var meget klart i går (mandag, red.), da vi stod her og fortalte om aftalens elementer, at den ville vi gerne indgå,« sagde Margrethe Vestager på det korte pressemøde i Finansministeriet.

Hun henviser til det pressemøde, som regeringen mandag inviterede til, hvor de lagde den aftaleskitse frem, som blev diskuteret med Enhedslisten. Det førte dog ikke til noget gennembrud i forhandlingerne senere mandag aften, hvorfor de borgerlige partier tirsdag blev inviteret til forhandlingsbordet.

Ifølge Margrethe Vestager kan man ikke sammenligne den aftale, som blev diskuteret med Enhedslisten og den, som tirsdag aften blev indgået med Venstre og de Konservative. Derfor vil hun heller ikke sige, hvilken som er bedst:

»Vi har lavet en helt anden aftale, som indeholder nogle andre elementer, end den som var på bordet med Enhedslisten. Derfor er de to aftaler svære at sammenligne. Der er dog en ting, som binder de to aftaler sammen, og det er løftet af omsorgen for udsatte og ældre sårbare borgere,« sagde hun.