Vestager glæder sig over sin nye post i Bruxelles

EU's kommende konkurrencekommissær Margrethe Vestager holder doorstep pressemøde onsdag d. 10 september 2014 i København, efter den nye kommissionsformand, Jean-Claude Juncker har holdt pressemøde i Bruxelles om fordelingen af posterne. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun skal til at tage kampen op mod store, amerikanske virksomheder som Google og Microsoft, og hun skal sikre fair konkurrence i Europa. På et kort pressemøde efter offentliggørelsen af den nye EU-Kommission erklærer Margrethe Vestager (R) sig glad for sin nye post som konkurrencekommissær.

»Det er en grundlæggende ting i det Europa, vi kender, at der er fair konkurrence,« siger Vestager og tilføjer:

»Fair konkurrence er forudsætningen for, at små virksomheder kan komme ind på markedet, så de store ikke bruger deres størrelse til at holde dem ude.«

Samtidig understreger Vestager, at hendes kommende arbejde er vigtigt, fordi det skal være med til at sikre fair priser for forbrugerne.

Adspurgt om hun er skuffet over ikke at være blevet udnævnt til en af kommissionsformand Jean-Claude Junckers seks næstformænd foruden udenrigschef Frederica Mogherini.

»Tværtimod. Jeg har meget gerne villet have en portefølje, hvor der var noget konkret arbejde.«

Vestager: Europa har nye og store opgaver at løse: