Vestager fastslår: 24-års-reglen skal væk

I modsætning til sin gruppeformand siger den radikale partileder nu, at partiet ikke har opgivet kampen mod udlændingeloven forud for næste valg.

»Præcis som ved valget i ’11 stiller vi ikke ultimative krav, men vi vil præcis som dengang kæmpe for at få gennemført mest mulig radikal politik,« skriver Margrethe Vestager i dag til sine følgere på Facebook.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har indgået et kompromis, og det kompromis står vi ved, og det kompromis går vi også til valg på«.

Sådan sagde de Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), torsdag til Berlingske Nyhedsbureau, hvor han forklarede, at partiet ikke vil kæmpe for at afskaffe 24-års-reglen og tilknytningskravet fra udlændingeloven.

Men nu understreger hans partileder, Margrethe Vestager (R), at de Radikale ikke har opgivet kampen mod det, som partiet betragter som urimeligt stramme bestemmelser over for udlændinge. På Facebook skriver hun, at de Radikale er imod 24-års-reglen og tilknytningskravet »da vi ikke mener staten skal blande sig i, hvem du gifter dig med«.

Margrethe Vestager understreger, at man ikke har besluttet at sætte sin modstand i bero under den kommende valgkamp.

»Præcis som ved valget i ’11 stiller vi ikke ultimative krav, men vi vil præcis som dengang kæmpe for at få gennemført mest mulig radikal politik,« skriver hun til sine følgere.

»Hvad vi går til valg på, og hvad der skal stå i vores foldere og på vores plakater, beslutter vi, når det bliver aktuelt. Og så er det i øvrigt en diskussion, jeg tager med vores medlemmer og ikke i medierne,« erklærer den radikale partileder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christian Friis Bach.