Vestager er glad for samarbejde med Løkke

Margrethe Vestager roser Lars Løkke og Venstre for godt samarbejde med regeringen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager holder sin grundlovstale i Tambours Have i Varde. Onsdag 5 juni 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Rosenvold

Hun har én gang givet hånd til de Konservatives leder, Lars Barfoed (K), med håb om godt samarbejde fremover. Det var i dagene før folketingsvalget 2011. Nu sker det så igen, men denne gang er det i overført betydning og ikke til Lars Barfoed, men derimod til oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen (V), som partiformand og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser i sin grundlovstale onsdag.

»Vi har lavet mange gode aftaler med Venstre. Energiaftale, skattereformen og vækstplanen er de eksempelvis med i. Og derfor er jeg også glad for, at Lars Løkke Rasmussen har ønsket flere reformer. Tempoet bliver nok aldrig som i det sidste halvandet års tid. Men lidt mindre kan også gøre det,« siger den radikale leder i sin grundlovstale.

Her understreger hun, at partifarve »ikke er vigtigt«, og det er heller ikke afgørende, hvem man fremover sidder ved forhandlingsbordet med.

»Vi har i vores - endnu korte - regeringsperiode indgået aftaler med samtlige partier i Folketinget. For os er det ikke vigtigt, hvilken farve partiprogrammet har, eller hvem vi sidder overfor ved forhandlingsbordet. For os er indhold vigtigere end partifarve. Vi samarbejder, fordi vi tager ansvar. Vi samarbejder med dem, der vil,« siger Margrethe Vestager.

I regeringens første halvandet år har man enten gennemført eller droppet gennemsnitligt mere end otte ud af ti punkter i regeringsgrundlaget. Ifølge Vestager vil det betyde, at man frem mod næste Grundlovsdag vil opleve, at tempoet skrues en smule ned uden at det dog går ud over reform-iveren.

»Til efteråret står især to ting højt på vores prioriteringsliste. Vi skal i gang med at reformere beskæftigelsesindsatsen, og vi skal styrke Danmarks produktivitet. Og med cirka to år til næste valg, kunne der hurtigt gå valgkamp i den. Derfor er jeg glad for, at Venstre melder klart ud, at man fortsat er klar til at tage politisk ansvar,« siger Margrethe Vestager.