Vestager ændrer kurs

Den radikale leder Margrethe Vestager forsøger at forklare, hvem partiet egentligt vil samarbejde med efter et folketingsvalg. Men budskabet er stadig sløret.

Vestager (th) satser på en regering uden SF. - Arkivfoto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF er ikke med i de Radikales grundkonstellation ved en eventuel ny regering efter næste folketingsvalg. Det fastslår partileder Margrethe Vestager ovenpå et hektisk gruppemøde.

Samtidig holder hun fast i, at partiet vil pege på Helle Thorning-Schmidt som forhandlingsleder efter et folketingsvalg.

Dermed er de Radikales leder blevet noget mere klar i spyttet, end hun var i Berlingske Tidende både mandag og tirsdag, hvor hun ikke ville forholde sig til, om hun foretrak en regering bestående af S og R eller en regering bestående af SF, De Radikale og Socialdemokraterne. Men nu lyder det:

- Det, vi ønsker, er en midterregering, som kan samarbejde bredt. Kernen i det er en SR-regering. Men vi ved ikke, hvad der sker de næste tre år, da vi ikke kender valgresultatet. Derfor udelukker vi ingenting, siger den radikale partileder.

Hun tilføjer, at de Radikale ikke vil være med til at lave en ny blok i dansk politik.

- Vi er imod blokpolitikken. Vi ønsker ikke, at en rød blok erstatter den blå blok, som vi kender den i dag. Derfor peger vi på Helle Thorning som forhandlingsleder, lyder det fra endvidere fra Vestager.