Vesselbo: Selvfølgelig skal udlændingeaftale diskuteres

Venstres Eyvind Vesselbo opfordrer til, at udlændingeaftalen igen diskuteres i folketingsgruppen. Han afviser at stemme imod.

-Arkiv-Det er urimeligt, når Venstres Eyvind Vesselbo advarer mod Sverigedemokraterna og Dansk Folkeparti, mener hans partifælle indenrigsminister Bertel Haarder (Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen

Venstres medlem af Folketingets integrationsudvalg Eyvind Vesselbo kalder det "rimelig banalt", når han opfordrer til diskussion om det lovforslag, der skal føre regeringen og Dansk Folkepartis nye udlændingeaftale ud i livet.

- Der sidder nogle og forhandler om en aftale, og så fik vi den første vedtagelse. Derefter skrev Birthe (Rønn Hornbech, integrationsminister, red.) en kronik, og der kom en voldsom debat. Senest kan man bare kigge i dagens Berlingske Tidende, hvor ordførerne er uenige. Der er ingen, der rigtig ved, hvad der er vedtaget, siger Eyvind Vesselbo.

Køb adgang: Danskernes holdning til indvandring gennem 20 år

Siden forrige søndag har regeringen forhandlet med Dansk Folkeparti om, hvordan udlændingeaftalen skal se ud i praksis. Eyvind Vesselbo har ikke set det endelige resultat og vil derfor gerne have en diskussion, når han kender det.

- I øjeblikket sidder der tre fire mand og forhandler, men det er da helt banalt, at man fremlægger det for gruppen. Det er interessant at vide, hvordan den i bund og grund er skruet sammen, siger Eyvind Vesselbo.

Han afviser, at det kan komme på tale, at han stemmer imod aftalen.

- Det der med at jeg har det 90. mandat har ikke noget med sagen at gøre. Jeg kunne aldrig finde på at bringe regeringens parlamentariske grundlag i fare. Det er ikke det, det her går på, men det er da rimeligt, at Venstre får det forelagt, siger Eyvind Vesselbo.

Med den nye udlændingeaftale er der lagt op til en yderligere stramning af 24-årsreglen.

- Det går jo ud over nogle mennesker det her. Der er meget taktik i det her, og jeg kan godt forstå, at det er en god idé at lave en aftale, der splitter oppositionen, men man skal lige tænke over, at den her aftale har indvirkning på mange menneskers liv i Danmark. Man skal opveje taktikken mod det indhold, der kommer, siger Eyvind Vesselbo.