Vermund sætter to streger under krav til udlændingestramninger

Pernille Vermund forudser, at Nye Borgerlige vil få nemmest ved at samarbejde med partierne i blå blok.

Skal en kommende statsminister have støtte fra Nye Borgerlige, skal tre ultimative krav til udlændingepolitikken gennemføres.

Det understreger Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund (NB), endnu en gang, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag har udskrevet folketingsvalg til afholdelse 5. juni.

Nye Borgerlige har tidligere præsenteret dets tre "ufravigelige krav". De omhandler et stop for asyl, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter én dom, samt at udlændinge, der opholder sig i Danmark, skal forsørge sig selv.

Selv om Folketingets partier de seneste år har gennemført en stor portion stramninger på udlændingeområdet, mener Vermund ikke, at partierne gør nok.

- For mig er det ikke et spørgsmål om antallet af stramninger. Det er et spørgsmål om at få løst problemerne og få vendt udviklingen, siger hun og fortsætter:

- Når vi år for år kan se, at problemerne bliver værre og ikke bliver løst, så har man ikke styr på det. Det er derfor, vi står her nu.

Den seneste Voxmeter-måling for Ritzau viser, at Nye Borgerlige kun står til at få 0,9 procent af stemmerne. Spærregrænsen ligger på to procent.

Til sammenligning står partiet Stram Kurs, der har racismedømte Rasmus Paludan i spidsen, til at få 2,4 procent af stemmerne.

Men det bekymrer ikke umiddelbart Pernille Vermund:

- Der er helt sikkert et overlap i dem, der ville stemme på os, som nu vil stemme på Stram Kurs.

Hun forudser også, at hun kan komme til at samarbejde med Stram Kurs og andre partier i Folketinget.

For Nye Borgerlige har ikke de samme ufravigelige krav til dets samarbejdspartnere som til en kommende statsminister.

- Vi kommer til at samarbejde med alle dem, hvis politik vi er enige i.

- Og vi er jo et borgerligt parti, så der er ingen tvivl om, at det er de partier, som vi har allermest til fælles med, siger hun.

/ritzau/