Venstres bagland klapper i om Løkkes bilag

Der er ikke nogen i Venstre, der ønsker at kommentere på Venstre-formanden Lars Løkkes seneste bilagssag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Ingen kommentarer«.

En ny bilagssag er undervejs for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), men det er der ikke nogen i partiet, der vil udtale sig om.

Der er endnu engang blevet sået tvivl om Lars Løkkes forhold til »dit og mit«. Nye bilag beviser ifølge Ekstra Bladet, at Venstre-formanden har fået blandt andet jakkesæt, sko og slips for 152.000 kroner fra Venstres konto.

I 2013 kom det frem, at Lars Løkke havde brugt midler fra miljøorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI). Her brugte Lars Løkke, der er bestyrelsesformand for organisationen, i løbet af et år mere end en million kroner på flyrejser og hotelophold. I 2008 blev Løkke ligeledes kritiseret for ikke at kunne skelne mellem egne udgifter som cigaretter og restaurantbesøg i sin tid som amtsborgmester i Frederiksborg Amt og senere som minister i VK-regeringen.

I forbindelse med GGGI-sagen sidste år sagde daværende borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen (V), til Berlingske, at »han (Lars Løkke Rasmussen, red.) fornemmer ikke altid, hvor grænsen går mellem egne og offentlige penge. Vi kender jo bilagssagerne, hvor han har drukket flere fadøl på det offentliges regning, end han burde have gjort«. Men denne gang ønsker Hecht-Nielsen ikke at udtale sig.

»Ingen kommentarer. Jeg er ikke en interessant person længere,« siger han med henvisning til, at han ikke længere bestrider borgmesterposten i kommunen.

I Randers Kommune har borgmester Claus Omann Jensen (V) heller ikke nogen kommentarer til sagen. Heller ikke borgmester i Dragør Kommune, Eik Dahl Bidstrup (V), vil kommentere på sagen.

»Jeg synes, pressen er noget sensationssøgende. Du får mig ikke til at kritisere min formand,« siger han.

Heller ikke formanden for Venstre Esbjergs bestyrelse, Ketty Christoffersen, vil sige noget om sagen.

»Jeg har ingen kommentarer til sagen. Men jeg stoler 100 procent på Lars Løkke,« siger hun.

Og samme linje kører formanden for Venstres forretningsudvalg i Aalborg, Randi Balleby. Heller ikke Lars Løkkes højre hånd, næstformand for partiet, Kristian Jensen (V), vil kommentere sagen og henviser i stedet til partisekretær Claus Righter.

Lars Løkke Rasmussen ønskede heller ikke selv at sige noget til sagen, da Ekstra Bladet konfronterede ham med bilagene.