Venstrefløjen fraværende blandt Olsen Dyhrs stillere

To tidligere partiformænd er blandt de fremtrædende SFere på listen over stillere bag SFs nye formand. Markante ansigter på partiets venstrefløj er fraværende på listen.

Holger K. Nielsen, Villy Søvndal, Aage Frandsen, Anne Grete Holmsgaard og Margrethe Auken.

Det er nogle af de SF-koryfæer, der figurerer på listen over 100 stillere, der har skrevet under på at støtte den nyudpegede partiformand, Pia Olsen Dyhr.

Blandt stillerne er også folketingsmedlem Jonas Dahl, der længe blev nævnt som en oplagt kandidat til formandsposten, men som i sidste ende valgte at støtte Olsen Dyhr.

Listen tæller desuden afgående næstformand Mette Touborg og folketingsmedlemmerne Pernille Vigsø Bagge, Steen Gade, Karina Lorentzen Dehnhardt og Eigil Andersen.

Fælles for folketingsmedlemmerne på listen er, at de tilhører partiets centrum eller den såkaldte grønne fløj, som fortrinsvis består af politikere, der plæderede for at fortsætte regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og de Radikale.

Partiets venstrefløj glimrer til gengæld med deres fravær på stillerlisten. Markante kritikere af partiets linje under de tidligere formænd Annette Vilhelmsen og Villy Søvndal er ikke blandt stillerne - Özlem Cekic, Karsten Hønge, Trine Pertou Mach og Lisbeth Bech Poulsen.

Til gengæld har en række af partiets markante navne i kommunalpolitik kastet deres støtte bag Pia Olsen Dyhr. Foruden Lejre-borgmesteren Mette Touborg gælder det blandt andre sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen fra København, rådmand Thomas Medom fra Aarhus, viceborgmester Brian Dybro fra Odense og tidligere Syddjurs-borgmester Kirstine Bille.