Venstre: Zornig bekræfter aftalt spil

Huset Zornig bekræfter nu de alvorlige mistanker mod socialminister Annette Vilhelmsen, konstaterer Venstre, der opfordrer ministeren til at lægge kortene på bordet.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Ministeren gav os en million. Det løfte holdt hun. Længere er den sådan set ikke.«

Sådan siger Mikael Lindholm, partner i Huset Zornig, søndag til Jyllands-Posten, og han bidrager dermed til mistanken om, at der var tale om aftalt spil fra socialminister Annette Vilhelmsens (SF) side, da ministeriet tidligere på året gav en millioner kroner i støtte til Zornig-projektet Stemmer på Kanten.

Ifølge Venstres Jakob Engel-Schmidt bekræfter udtalelsen blot den mistanke, som store dele af Christiansborg nærer til ministeren.

»Det lader til, at hele forløbet var aftalt på forhånd, og jeg glæder mig over, at det er kommet frem, for nu kan vi bede advokaterne, der skal undersøge sagen, om at grave dybt,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Jakob Engel-Schmidt opfordrer Annette Vilhelmsen og Socialministeriet til at stille sig til rådighed for undersøgelsen og lægge alle kort på bordet.

»Hidtil har vi oplevet en vis modstand, når der er blevet spurgt ind til detaljerne i sagen, men nu er det på tide, at vi får alle mørke afkroge belyst. Det er problematisk, at der bliver ved med at dukke nye vinkler frem,« siger V-politikeren, der vurderer, at sagen kan få alvorlige konsekvenser for socialministeren.

»Hvis der er tale om aftalt spil, og Annette Vilhelmsen dermed har talt usandt for Folketinget, vil det få konsekvenser,« fastslår han.

»Jeg synes, det er problematisk, at hun ikke har været i stand til at gendrive den kraftige mistanke, men nu er det op til de uafhængige advokater at undersøge sagen, og jeg håber, at de vil arbejde lynhurtigt,« siger Jakob Engel-Schmidt (V).

Socialministeriet oplyser til Jyllands-Posten, at Annette Vilhelmsen ikke ønsker at udtale sig om sagen, før advokatundersøgelsen er afsluttet.