Venstre: Vores kamp er med ord, ikke med våben

Islamister bekæmpes ikke med vold, understreger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, efter muslimer i Frankrig er blevet angrebet mere end 50 gange siden terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Læs mere
Fold sammen

»Man går islamisternes ærinde, hvis man griber til selvtægt.«

Det fastslår integrationsordføreren i Venstre, Martin Geertsen (V), efter nye tal ifølge det franske medie Le Figaro viser, at der er blevet registreret mere end 50 angreb på muslimer i Frankrig siden onsdag, hvor satiremagasinet Chalie Hebdo blev udsat for et terrorangreb.

»Det er så langt fra vores svar, som man overhovedet kan komme. Vold og attentater på muslimer er præcis det, som islamisterne ønsker. Det bekræfter dem i, at vi kun er ude på at komme muslimerne til livs, hvilket jo ingenlunde er tilfældet,« siger Martin Geertsen.

Ifølge tal fra indenrigsministeriet i Frankrig har der siden onsdag været 21 angreb, hvor der er blevet skudt og kastet med granater, samt 33 trusler med breve, fornærmelser, graffiti med videre, fortæller formanden for observatoriet, Abdallah Zekri, til Le Figaro. Han er oprørt over tallene og mener, det er helt uhørt med så mange angreb på under en uge.

Ifølge Martin Geertsen er det vigtigt at huske på, at det vestlige svar på islamisternes angreb bør være i form af ord.

»Vi fører jo »krig« med ord, og vi debatterer med hinanden. Islamisterne griber til våben, og jeg synes, vi skal fastholde den adskillelse, at vi fører kamp på ord, og islamisterne fører kamp med voldelige midler,« siger ordføreren, der tager skarpt afstand fra de mange angreb på muslimer og muslimske institutioner.

Gerningsmændene fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo, der efterfølgende stod for to gidseltagninger, menes at have tråde til de islamiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat (IS). De skød og dræbte i alt 17 personer, før de selv blev skudt af politiet fredag eftermiddag.