Venstre vil teste skoleeleverne oftere

Venstre foreslår i partiets finanslovudspil, at der skrues op for test i dansk og matematik i folkeskolen. Vi har brug for indsigt i elevernes niveau, siger Karen Ellemann.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal mere kontrol med, hvordan det egentlig står til med det faglige niveau i dansk og matematik og dansk. Og det skal ske via flere test.

Det mener Venstre, der kommer med forslaget i partiets finanslovudspil, som præsenteres mandag.

»Test er et velkendt værktøj. Det skal bruges noget oftere, og det skal det, fordi vi er nødt til at have en konstant og løbende indsigt i, hvordan elevernes faglige niveau bliver forbedret,« siger folkeskoleordfører Karen Ellemann (V).

Fra at have dansktest i 2., 4., 6. og 8. klasse vil Venstre skrue op for intervallet, så eleverne bliver testet hvert år fra 2. klasse og frem. I matematik vil Venstre have test i 3., 5. og 7. klasse, og ikke kun i 3. og 6. klasse, som det er i dag.

Og netop da det ikke er ukendt for folkeskolerne at teste eleverne, så mener Karen Ellemann ikke, at det vil forstyrre implementeringen af folkeskolereformen.

»Det er på ingen måde noget ukendt i folkeskolerne, at man har nationale test. Faktisk viser diverse undersøgelser, at det her er et redskab, som man er blevet glad for og som lige præcis hjælper med at give indsigt,« siger Karen Ellemann.

Hun vurderer, at det hyppigere brug af test kan finansieres inden for den eksisterende økonomiske ramme.