Venstre vil skærpe adgangskrav til gymnasierne

Hvis det står til Venstre, skal landets folkeskoleelever i fremtiden opnå mindst et fire-tal på karaktersedlen fra folkeskolen i dansk og matematik for at kunne komme på gymnasiet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har varslet, at det er tid til en reform af gymnasierne, og som led i det store eftersyn af uddannelsessystemet opstiller Venstre på forhånd en række grundkrav, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge partiet ender for få gymnasieelever med en videregående uddannelse, og i foråret viste en opgørelse, at markant flere end tidligere har behov for at supplere studentereksamenen med ekstra fag for at komme videre i systemet.

Det er en torn i øjet på Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen (V), der er sat i spidsen for at udforme Venstres nye gymnasiepolitik.

»Vi lader unge gå igennem en ungdomsuddannelse, hvor de reelt ikke har de kompetencer, de skal have for at komme videre i systemet,« siger han til avisen.

Venstre vil blandt andet skærpe adgangskravene, så der skal stå mindst et fire-tal på karaktersedlen fra folkeskolen i dansk og matematik.

Derudover vil partiet rydde op i antallet af studieretninger og taler for en tilbagevenden i stil med den gamle sproglige og matematiske linjeinddeling på gymnasierne, som VK-regeringen selv afskaffede i 2005, skriver Jyllands-Posten.