Venstre vil skabe flere praktikpladser

Som et led i partiets finanslovudspil vil Venstre lade virksomheder deles om lærlinge. I alt forventer man at skabe »nogle hundrede flere praktikpladser«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

45 millioner kroner til en særlig indsats for EUX-elever og til kombinationspraktikpladser, hvor man dele et lærlingeforløb mellem flere virksomheder, skal skabe nogle hundrede flere praktikpladser.

Sådan lyder det fra Venstre, der mandag fremlægger partiets forslag til en finanslov.

»Hvis vi kan skabe flere kombinationspraktikpladser, kan vi skabe nogle lærlingepladser, der ikke er i dag, fordi virksomhederne ikke synes, at de kan klare at uddanne en hel lærling,« siger Venstres næstformand Kristian Jensen (V).

De 45 millioner skal bruges på at sætte selve samarbejdet mellem virksomhederne sammen, når de skal »dele« en lærling. Og på at holde øje med, om ordningen fungerer som den skal.

»Noget af det, der koster penge, er, at vi skal have nogen til at holde styr på, om lærlingene lærer nok til at få en hel uddannelse ud af det,« siger Kristian Jensen.

Men selv om Venstre vil prioritere praktikpladserne, så lægger partiet ikke op til at genindføre praktikpladspræmien. Praktikpladspræmien og bonus til virksomheder, der ansætter lærlinge, blev afskaffet på sidste års finanslov, der blev indgået mellem regeringen, Venstre og de Konservative.

»Vi har prioriteret det her område, fordi det er vigtigt for os, at der bliver gjort noget mere. Men vi har ikke en økonomi til at genindføre den praktikpladspræmie, der desværre blev fjernet for nylig,« siger Kristian Jensen.

»Vi forventer, at Venstres udspil i sin helhed, både med videreførelse af BoligJob-ordningen og de 45 millioner til blandt andet kombinationspraktikpladser vil skabe nogle hundrede flere praktikpladser i forhold til det, som ligger i regeringens finanslov,« siger han.