Venstre vil jage efter store mængder narko

Der skal sættes tidligt ind, hvis man kan skal stoppe indsmuglingen af narko til Danmark, mener Venstre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan godt sætte flere toldere ind i kampen mod narkosmuglerne, men det er ifølge Venstre ikke den bedste måde at angribe problemet på.

Der skal sættes ind, inden narkosmuglerne når til den danske grænse, mener retsordfører Karsten Lauritzen (V).

»Man bliver nødt til at optrevle de smuglerkæder, der indsmugler store mængder narkotika til Danmark. Det er ikke noget, dansk politi kan gøre alene. Der er vi helt afhængige af samarbejdet med tysk politi og resten af Europas politistyrke. Det er den mest effektive måde at bekæmpe den her form for smugling på,« siger han.

Reaktionen kommer, efter Jyllands-Posten skriver, at der i flere omgange er taget narkosmuglere på nattoget City Night Line. Det har fået Dansk Folkeparti til at foreslå mere kontrol, men det vil ifølge Karsten Lauritzen ikke rykke det helt store.

»Man skal tage de store portioner. Det gør ondt på smuglerne. Det gør det ikke at tage et eller to kilo, som kommer ind på et ugentligt tog,« siger retsordføreren og understreger:

»Man bliver simpelthen nødt til at gå efter kilden og de steder, hvor der bliver indsmuglet narkotika i meget store mængder til Europa, før det ryger videre ud i resten af de europæiske lande, herunder Danmark«.