Venstre: Vi skal lytte til Tønder-pigens råb om hjælp

Der er brug for strengere straffe i sager som Tønder-sagen, mener Venstre. Partiets socialordfører tror ikke, at man fra politisk side kan sikre bedre hjælp til ofrene.

Karen Ellemann (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

»Hvor kan jeg godt forstå hendes frustration.«

Det siger Venstres socialordfører, Karen Ellemann (V), efter pigen fra Tønder-sagen, der nu er en 20-årig kvinde, har skrevet et brev til statsministeren, hvor hun beder om hjælp - og samtidig raser over, at hendes far, der forgreb sig på hende og lod andre mænd gøre det samme, tilsyneladende er i et udslusningsforløb med biograf- og fisketure.

»Det værste er jo, at hun ikke er det eneste offer, der sidder tilbage med en følelse af, at der fokuseres mere på forbryderen frem for, hvordan offerets liv kommer til at udforme sig. Hendes råb om hjælp, det skal vi lytte til, og vi skal i enhver situation med et offer være bedre til at få skabt dialogen med offeret om, hvad der skal til,« siger Karen Ellemann.

Hun mener, der har været for mange eksempler på, af ofrene bliver glemt

Spørgsmål: Mangler der politiske initiativer på det her område?

»Indtil videre har vi ikke haft held med som opposition at få regeringen med på skærpelse af straffe. Vi er løbende fra blå bloks side kommet med forslag til skærpelse af strafferammer og hurtigere strafudmåling,« siger Karen Ellemann.

Spørgsmål: Hvad hvis man ser på hjælpen til ofre?

»Det er svært at sige, at det er gjort med en politisk løsning, fordi der er tale om så individuelle behov for individuelle forløb,« siger socialordføreren og understreger, at hun ikke kan udtale sig om den konkrete sag med den 20-årige kvinde.

»Jeg håber og tror, der er dygtige mennesker omkring hende, som kan hjælpe hende. Men i den her situation kommer man ikke uden om at indse, at hendes barndom er totalt smadret, og derfor må og skal vi fremadrettet lykkes i langt højere grad med den tidlige og den forebyggende indsats for alle andre børns skyld,« siger Karen Ellemann.

»Det handler om at opdage dysfunktionelle familier og insistere på at komme indenfor og rette op på uhensigtsmæssigheder,« siger hun.