Venstre: Vi har ikke et tæskehold

Ligesom hos Socialdemokraterne er der folk hos Venstre, der har til opgave at overvåge politiske modstanderes udmeldinger for at se, hvor man kan slå til. Men partiet har ikke et organiseret tæskehold, bedyrer næstformand Kristian Jensen.

Venstres næstformand Kristian Jensen afviser, at Venstre har et tæskehold, som Socialdemokraterne ifølge Jens Joels (billedet) metadata har. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes ikke en gruppe politikere i Venstre, som har til opgave at koordinere angreb på Socialdemokraterne og andre politiske modstandere i medierne og på de sociale medier.

Det erklærer partiets næstformand, Kristian Jensen (V), efter Berlingskes kortlægning af folketingsmedlem Jens Joels (S) mailkorrespondance har dokumenteret eksistensen af et politisk »tæskehold« hos Socialdemokraterne.

»Vi har nogen, der overvåger, hvad der sker politisk, men vi har ikke en fast gruppe af politikere, hvis opgave det kun er at slå ned på andre,« siger Kristian Jensen.

Berlingske kortlægger på baggrund af metadata, hvordan Jens Joel er en del af et netværk kaldet Aktionsgruppen eller Nydelsesringen, der har til formål at nedrakke blandt andre Venstres politik. Et netværk, som ifølge Jens Joel godt kan betegnes som »et tæskehold«. Og det kommer ikke bag på Kristian Jensen.

»Det er egentlig ikke overraskende, vi har hørt gangsladder om den slags på Christiansborg længe,« forklarer han.

Weekendavisens mangeårige Christiansborg-journalist Hans Mortensen er heller ikke spor overrasket over nyheden om tæskeholdet. Han peger på, at politikerne i stigende grad fører negative kampagner mod hinanden, hvor de fokuserer på de negative konsekvenser af modstandernes politik, frem for de positive ved deres egen. Det gælder også Venstre, forklarer han til Berlingske.

Men Kristian Jensen fastholder, at det ikke foregår lige så organiseret som hos Socialdemokraterne.

»Vi gør det, at vi en gang i mellem anbefaler vores medlemmer, ting som kan deles socialt. Men det kan i lige så høj grad være ting, hvor vi roser nogen eller fremhæver politik, som noget, vi er utilfredse med. Så det er ikke på den måde et organiseret tæskehold,« siger han.

Ifølge Hans Mortensen var I det første parti, som oprettede et tæskehold. Er det ikke korrekt?

»I 1999-2001 blev vi beskyldt for at have et tæskehold mod Poul Nyrup Rasmussen-regeringen. Men det bestod bare i, at vi bare var nogle stykker, som stillede spørgsmål nede i folketingssalen. Men det er jo sådan set det, man gør som opposition. Vi fik ikke på forhånd at vide, hvad vi skulle mene eller dele,« forklarer Kristian Jensen.