Venstre udsætter udvidelse af østjysk motorvej

I regeringsgrundlaget understreger Venstre behovet for en udvidelse af den østjyske motorvej, men nu udskydes planerne, da kassen er tom.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Rasborg

Bilister, der ofte holder i kø på den østjyske motorvej, må væbne sig med tålmodighed.

Selv om regeringspartiet Venstre og flere andre partier har slået kraftigt på tromme for en udvidelse af motorvejen, kommer der ikke til at ske noget lige med det første.

Det siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), til TV 2 Østjylland. Han forklarer, at der i øjeblikket er anlægspause, når det gælder motorveje og andre lignende projekter.

»Vi har ramt det nationale anlægsloft. Kassen er slunken. Så snart vi kan begynde at investere penge i asfalt igen, så er der ingen tvivl om, at E45 står meget højt på listen,« siger Kristian Pihl Lorentzen til TV 2 Østjylland.

Han vurderer, at pausen vil vare et til to år. Først derefter kan en udvidelse af den trafikerede vej komme på tale.

En udvidelse har hidtil stået så højt på Venstres dagsorden, at der i regeringsgrundlaget står, at man løbende vil søge at forbedre fremmekommeligheden på den østjyske motorvej.

Da Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte Aarhus i maj umiddelbart inden valgudskrivelsen, understregede han behovet for handling.

»Når man kører op ad E45, kan man se, det er sandet til. Det er åbenlyst, at det er noget, man er nødt til at prioritere,« sagde han til Århus Stiftstidende.