Venstre til muslimsk forening: Find et nyt navn

Det Islamiske Trossamfund repræsenterer ikke alle muslimer, og derfor bør foreningen finde et nyt navn, mener Venstre.

Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) mener, at Det Islamiske Trossamfund er mere radikal end det »store flertal« af moderate muslimer i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vil have Det Islamiske Trossamfund til at skifte navn, fordi foreningen ikke repræsenterer alle muslimer i Danmark. Det skriver Politiken onsdag.

Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) mener, at foreningen er mere radikal end det »store flertal« af moderate muslimer i Danmark.

»Når man bruger sådan et navn, dækker det meget, meget bredt. Det Islamiske Trossamfund har en mere radikal tolkning af islam end det store flertal af muslimer, som er moderate. Men så må de tone rent flag – i stedet for at foregive, at de repræsenterer alle. Det gør de ikke«, siger Fatma Øktem til Politiken.

Mandag satte en anden venstrepolitiker, integrationsordfører Inger Støjberg (V), kog i udlændingedebatten ved at sige, at »Danmark er danskernes land« og lange ud efter de muslimer, der »konstant modarbejder« danske værdier. I løbet af debatten kom det ifølge Politiken frem, at Det Islamiske Trossamfund accepterer arrangerede ægteskaber, og det er blandt andet det, der får Fatma Øktem til at gå til angreb på foreningen navn.

»Min appel til moderate muslimer er: Hvis I ikke kan lide at blive sat i bås med det, så sig højlydt fra. Folk må lade være med at være så tyndhudede,« siger hun.

Det Islamiske Trossamfund vil ikke kommentere Fatma Øktems holdning, men skriver til Politiken:

»Det Islamiske Trossamfund i Danmark (DIT) har uden sammenligning den største tilslutning af muslimer i Danmark som en enkeltorganisation, (...) hvilket bl.a. kan observeres ved at tage et hurtigt glimt på, hvor mange muslimer der ugentligt deltager i fredagsbønnen, i aftenbønnerne under ramadanen og ikke mindst til vores to årlige eidbønner.«