Venstre: Thorning maler skønmaleri af dansk økonomi

Det møder kritik fra Venstre, at statsminister Helle Thorning-Schmidt nedtoner udfordringerne for dansk økonomi. Der er samtidig roser til de Radikale for at anerkende den »økonomiske virkelighed«.

Foto: Søren Bidstrup. Modsat de Radikale nedtoner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i søndagens udgave af Jyllands-Posten fremtidens økonomiske krise og advarer om at fokusere for meget på udbud af arbejdskraft.
Læs mere
Fold sammen

Modsat de Radikale nedtoner statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i søndagens udgave af Jyllands-Posten fremtidens økonomiske krise og advarer om at fokusere for meget på udbud af arbejdskraft.

Men statsministeren vil ikke anerkende, at der er udfordringer for dansk økonomi, lyder det fra Venstres finansordfører, Peter Christensen (V).

»Hun maler et skønmaleri. Helle Thorning-Schmidt vil slet ikke anerkende problemerne, fordi hun så undgår at skulle forholde sig til, hvordan de løses,« siger han og uddeler i samme åndedrag ros til de Radikale for at anerkende den »økonomiske virkelighed«. Han henviser til, at de Radikales leder, Morten Østergaard (R), tidligere har advaret om holdbarheden af dansk økonomi efter 2020, hvis ikke der indføres reformer.

Modsat Morten Østergaard siger Helle Thorning-Schmidt til Jyllands-Posten, at man skal passe på med at overdramatisere tingene. Hvis budgetterne overholdes, og det undgås at bruge for mange penge, løses en stor del af udfordringen for økonomien, lyder det fra statsministeren i avisen.

»Man skal passe på med at have et for ensidigt fokus på reformer, der vedrører arbejdsudbuddet. Det er der rigtigt mange, der har i øjeblikket,« siger hun til Jyllands-Posten.

Men ifølge Peter Christensen er det netop et af de steder, der er behov for at sætte ind politisk.

»Der skal laves et moderne kontanthjælpsloft, og så skal skatten sænkes for de laveste arbejdsindkomster. Det vil ikke bare have en effekt her og nu, men også have en effekt på den økonomiske ubalance, der er efter 2020,« siger han.