Venstre støtter forslag om modtagecentre i EUs grænselande

Selvom Venstre har været tilbageholdende med at finde fælles europæiske løsninger på flygtningekrisen, støtter partiet nu forslaget om at oprette modtagecentre i EU-grænselande.

Omkring Havnebyen Bodrum i Tyrkiet Over alt på kysten forsøger desperate flygtninge og migranter fra hele verden at krydse det smalle stræde over til græske Kos og dermed EU. De stakkels mennesker præger gadebilledet og sover, hvor de kan komme til det. Her er det familier fra Syrien Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Venstre er ikke længere helt så tilbageholdende med at støtte fælles løsninger på den europæiske migrationskrise.

Ifølge Politiken er partiet nemlig klar til at støtte forslaget fra de tre store EU-lande Tyskland, Frankrig og Storbritannien om, at EU går sammen om at oprette egentlige modtagecentre for flygtninge i EUs grænselande som Grækenland og Italien.

Partiets EU-ordfører, Morten Løkkegaard (V), siger til avisen, at der er behov for, at man opretter lejre:

»Hvis man skal kigge konkret på situationen nu, er man simpelthen nødt til at oprette nogle lejre, så vi ikke har den opdrift mod nord, og sørge for, at de her mennesker også får en værdig og ordentlig sagsbehandling, i det øjeblik de rammer europæisk jord,« siger han til Politiken, men pointerer samtidig, at det ikke betyder, at Danmark skal tage imod flere flygtninge.

Udmeldingen falder dog ikke i god jord hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. Udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF) siger til avisen, at det i stedet skal handle om at kontrollere de ydre grænser i Europa og etablere grænsekontrol mellem de enkelte lande.