Venstre står stille

Hvis der var valg i dag, ville det hverken gå værre eller bedre for Venstre sammenlignet med folketingsvalget 2015.

Når statminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, lørdag kl. 9.30 byder velkommen til partiets årlige landsmøde, vil han nok ikke kunne se den store grund til at hæfte sig alt for meget ved meningsmålingerne.

Ifølge Berlingske Barometer er der nemlig dømt stilstand, hvis man sammenligner partiets nuværende vælgertilslutning med det antal stemmer, som partiet høstede ved folketingsvalget i juni 2015.

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville partiet således få 18,9 pct. af danskernes stemmer. Ved seneste folketingsvalg løb Venstre med 19,5 pct. af stemmerne, og med en statistisk usikkerhed på et procentpoint, er partiets tilbagegang altså ikke statistisk signifikant.

Sidst vi barometertjekkede Venstre var i juni 2017, hvor partiet stod til at få 18,1 pct. af vælgernes valgkryds.

Men selv om det altså er lykkedes Venstre at vende kurven siden, betyder det ikke, at blå blok sidder sikkert på magten. I øjeblikket står rød blok nemlig til 50,8 pct, mens blå blok må nøjes med 49,2.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre, og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her .