Venstre snupper borgmesterkæden efter drama i Allerød

Efter en del drama har Venstre ifølge TV2 Lorry taget borgmesterstolen i nordsjællandske Allerød.

Karsten Längerich (V) er ny borgmester i Allerød. Scanpix/Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Karsten Längerich (V) er konstitueret som ny borgmester i Allerød Kommune. Dermed forlader Jørgen Johansen (K) posten. Det skriver TV2 Lorry.

Allerød har historisk set ikke været bleg for lidt valgnatsdrama, og siddende borgmester Jørgen Johansen forlod da også forhandlingsbordet undervejs i nattens forhandlinger denne gang.

Selv om Venstre med 18 procent af stemmerne blev den lille af de to borgerlige partier, så gik borgmesterposten altså til partiet. Konservative tog 20,9 procent af stemmerne.

For Konservative var der tale om en tilbagegang på 5,8 procentpoint, mens der for Venstre var tale om en fremgang på 0,5 procentpoint.

Ifølge TV2 Lorry blev den nye borgmester bakket op af et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Blovstrød Listen, Vores Allerød og Radikale Venstre.

Det var alle partier, der blev valgt ind, med undtagelse af Enhedslisten og Konservative.

Dermed vender Venstre tilbage som borgmesterparti i kommunen for første gang siden 1994, hvor byen skiftede til Konservative.

Fra 1994 til 2008 sad Konservatives Eva Nejstgaard på posten, så havde Erik Lund en periode og sidst altså Jørgen Johansen.

Ved de to seneste kommunalvalg har der været ganske store problemer med at få konstitueret en borgmester. Ifølge TV2 Lorry tog det ved seneste valg 16 dage, før byrådet kunne pege på Jørgen Johansen.

/ritzau/