Venstre: Skattely skal bekæmpes med internationalt samarbejde

Folketingets skatteudvalg holder en offentlig høring, hvor Nordea, Danske Bank og Jyske Bank er indkaldt.

Læs mere
Fold sammen

Skatteunddragere og skattely som Panama kan kun bekæmpes ved at styrke det internationale samarbejde, mener Venstre.

Meldingen kommer forud for en høring onsdag formiddag, hvor Folketingets skatteudvalg har indkaldt Nordea, Danske Bank og Jyske Bank, som skal stå skoleret ved en offentlig høring om problemerne.

Og forventningen er, at der bliver talt åbent om tingene, lyder det.

- Internationalt er vi blandt forkæmperne med henblik på at sørge for, at vi kommer så langt som muligt i at bekæmpe skattely.

- Det er bedst at gøre i samarbejde med andre lande. Vi er et meget lille land og kan ikke selv finde frem til alle dokumenter og lægge et pres på landene på samme måde, som vi kan i et samarbejde, siger skatteordfører Louise Schack Elholm (V).

Foruden bankerne er flere eksperter også blevet indkaldt. Det gælder blandt andre skatteadvokat Torben Bagge, der er partner i advokatvirksomheden Tommy V. Christiansen.

Han argumenterer for, at der bør indføres en amnestiordning, hvor danskere med formuer i skattely kan henvende sig til danske skattemyndigheder og mod at betale skat samt en bøde kan undgå at havne i fængsel.

Men den løsning bliver afvist af Venstre.

- Vi har allerede haft en amnestiordning, og jeg mener ikke, at en permanent ordning giver mening, for så siger man bare, at der ikke er nogen straf. Ideen er, at der er en periode, hvor man kan undgå straf, ikke at man kan blive ved med det, siger Louise Schack Elholm.

/ritzau/