Venstre sender klage om valgfusk i kommune til ministeriet

Når den socialdemokratiske borgmester i Brøndby Kommune ikke tager klage om valgsvindel alvorligt, er vi nødt til at sende klagen videre til Indenrigsministeriet, oplyser Venstre i Brøndby.

Venstre i Brøndby har indgivet en officiel klage til kommunen om, at en socialdemokratisk kandidat til kommunalbestyrelsen har tiltusket sig stemmer ved valgstedet »Brønden« i Brøndby Strand på valgdagen 19. november. På billedet er statsminister Helle Thorning-Schmidt ved at dele morgenbrød ud på Brøndby Strand Station på valgdagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Venstre i Brøndby har indgivet en officiel klage til kommunen om, at en socialdemokratisk kandidat til kommunalbestyrelsen har tiltusket sig stemmer ved valgstedet »Brønden« i Brøndby Strand på valgdagen 19. november.

Men da den socialdemokratiske borgmester i Brøndby Kommune, Ib Terp (S), har afvist anklagerne om valgsvindel mod sin partikammerat med ordlyden »valgsvindel er lidt et voldsomt ord. Der er ikke foregået noget inde i valglokalet«, ser Venstre i Brøndby sig nødsaget til at sende klagen videre til Indenrigsministeriet.

Ministeriet skal nu skal tage stilling til, hvorvidt der er foregået ulovlig agiteren ved valgstedet eller ej.

»Vi ser ingen anden udvej end at klage til Indenrigsministeriet, fordi vi ikke føler, at kommunen tager klagerne seriøst,« siger Annie Hassenkam, formand for Venstres vælgerforening i Brøndby, til Berlingske Nyhedsbureau.

Annie Hassenkam undrer sig over, at den nu politianmeldte kandidat, der har ført valgkamp uden valgplakater eller kampagne i øvrigt, har fået registreret 80 procent af sine stemmer ved valgstedet »Brønden«, der er ét af i alt fem valgsteder i Brøndby Kommune.

»Det er et meget usædvanligt mønster, og vi ønsker derfor at få belyst og undersøgt sagen til bunds,« fastslår Annie Hassenkam.

Den politianmeldte kandidat blev ifølge Venstre og de Radikale, som har været med til at indgive klagen, set aktivt tage kontakt til flere vælgere af anden etnisk herkomst end dansk ved deres fremmøde ved valgstedet »Brønden« i Brøndby Strand.

Herefter har kandidaten på stemmesedlen vist sit eget navn for derefter at udlevere en seddel til vælgerne og slutteligt sende vælgerne ind for at stemme.

Ifølge øjenvidner blev socialdemokraten set være til stede fra valgstedet åbnede. Her skulle både de Radikales spidskandidat Elif Demir Göcke (R) og Venstres Mette Engelbrecht (V) have klaget over kandidaten.