Venstre: S må bekende kulør om reklameafgiften

Efter S-profilen Rasmus Prehns udtalelser om, at indførelsen af den omstridte reklameafgift skal revurderes, vil Venstre nu vide, om det er socialdemokratisk politik.

Rasmus Prehn (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Transportordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn (S) vil revurdere, om den omdiskuterede reklameafgift skal indføres som planlagt. Det får nu Venstre til at kræve svar fra Socialdemokraternes top: Bakker de op om transportordførerens udtalelser?

»Nu har Rasmus Prehn opdaget, at reklameafgiften koster arbejdspladser, og når det oven i købet sker i det område, han selv er valgt, synes han også, at det er problematisk. Det synes vi i Venstre er rigtig glædeligt, for det har vi forsøgt at råbe regeringen op om i rigtig lang tid. Jeg håber, Rasmus Prehns udtalelser er udtryk for hele den socialdemokratiske folketingsgruppe,« siger forbrugerordfører Jan E. Jørgensen (V).

Nordjyske Rasmus Prehn udtalte tidligere tirsdag til TV 2 Nord, at han ikke er tilfreds med, at indførelsen af reklameafgiften vil koste 120 job på det miljørigtige trykkeri Colorprint i Vadum. Samlet set ventes afgiften på husstandsomdelte reklamer at koste 600 arbejdspladser på landsplan, når den efter planen indføres til sommer.

Jan E. Jørgensen opfordrer Rasmus Prehn til at møde op i Folketingets Skatteudvalg, hvor Venstre-manden har kaldt skatteminister Benny Engelbrecht (S) i samråd om den omstridte afgift.

»Så kan vi få syn for sagen. Rasmus Prehn må bekende kulør. Er han parat til at gå imod afgiften eller ej?«

Regeringen stod i 2011 bag aftalen om reklameafgiften, der blev præsenteret som en miljøafgift med en forventet indtjening på 400 millioner kroner. Siden har EU-Kommissionen sagsbehandlet afgiften og vurderet, at den ikke strider mod EUs regler om statsstøtte.

Reklameafgiften er netop nu et punkt i finanslovforhandlingerne frem mod 2015.