Venstre: S må bekende kulør om reklameafgiften

Efter S-profilen Rasmus Prehns udtalelser om, at indførelsen af den omstridte reklameafgift skal revurderes, vil Venstre nu vide, om det er socialdemokratisk politik.

Foto: Nikolai Linares. Rasmus Prehn (S).
Læs mere
Fold sammen

Transportordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn (S) vil revurdere, om den omdiskuterede reklameafgift skal indføres som planlagt. Det får nu Venstre til at kræve svar fra Socialdemokraternes top: Bakker de op om transportordførerens udtalelser?

»Nu har Rasmus Prehn opdaget, at reklameafgiften koster arbejdspladser, og når det oven i købet sker i det område, han selv er valgt, synes han også, at det er problematisk. Det synes vi i Venstre er rigtig glædeligt, for det har vi forsøgt at råbe regeringen op om i rigtig lang tid. Jeg håber, Rasmus Prehns udtalelser er udtryk for hele den socialdemokratiske folketingsgruppe,« siger forbrugerordfører Jan E. Jørgensen (V).

Nordjyske Rasmus Prehn udtalte tidligere tirsdag til TV 2 Nord, at han ikke er tilfreds med, at indførelsen af reklameafgiften vil koste 120 job på det miljørigtige trykkeri Colorprint i Vadum. Samlet set ventes afgiften på husstandsomdelte reklamer at koste 600 arbejdspladser på landsplan, når den efter planen indføres til sommer.

Jan E. Jørgensen opfordrer Rasmus Prehn til at møde op i Folketingets Skatteudvalg, hvor Venstre-manden har kaldt skatteminister Benny Engelbrecht (S) i samråd om den omstridte afgift.

»Så kan vi få syn for sagen. Rasmus Prehn må bekende kulør. Er han parat til at gå imod afgiften eller ej?«

Regeringen stod i 2011 bag aftalen om reklameafgiften, der blev præsenteret som en miljøafgift med en forventet indtjening på 400 millioner kroner. Siden har EU-Kommissionen sagsbehandlet afgiften og vurderet, at den ikke strider mod EUs regler om statsstøtte.

Reklameafgiften er netop nu et punkt i finanslovforhandlingerne frem mod 2015.