Venstre: Ryanairs ranglister er i orden

Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre har ikke noget at udsætte på Ryanairs brændstofpolitik, så længe selskabet overholder de gældende regler.

Fly fra Ryanair i Københavns lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er helt i orden, at Ryanair ranglister sine piloter efter, hvor meget brændstof de bruger, når bare de lever op til minimumskravene. Sådan lyder det fra Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V).

Siden Berlingske onsdag bragte nyheden om, at Ryanair på en intern liste rangerer sine piloter efter, hvem der er bedst til at spare på flybrændstoffet, har det ellers ikke skortet på kritikken af flyselskabets brændstofpolitik.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Eksperter, politikere og Dansk Pilotforening har udtrykt bekymring for, at ranglisterne kan presse piloterne i en sådan grad, at det går ud over flysikkerheden. Men det er Kristian Pihl Lorentzen ikke så bange for.

»Flyselskaberne skal selvfølgelig overholde de gældende regler for, hvor meget brændstof man skal have med i flyet for ikke at kompromittere flysikkerheden. Og det har jeg har stor tillid til, at piloterne lever op til. Der er tale om dygtige og ansvarlige mennesker, og jeg tror ikke på, at der er nogle af dem, der lader sig presse til at bryde reglerne,« siger Venstre-ordføreren.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

På baggrund af nyheden om Ryanairs ranglister har Kristian Pihl Lorentzen dog alligevel valgt at spørge transportminister Magnus Heunicke (S), om de gældende regler garanterer for passagerernes sikkerhed.

»Jeg har nu rejst et spørgsmål til transportministeren, hvor jeg spørger, om der i de gældende regler for, hvor meget brændstof flyene skal have med, er en tilstrækkelig sikkerhedsmargin i forhold til, at passagerernes sikkerhed ikke kan komme i fare,« siger han.

Københavns overborgmester angriber Ryanair