Venstre-profil sletter kritiske spørgsmål til Inger Støjberg – gjorde partifælle ked af det

Venstres Jan E. Jørgensen har torsdag formiddag slettet et Facebook-opslag, hvor han stillede flere kritiske spørgsmål til et debatindlæg fra Inger Støjberg. Ifølge Venstre-politikeren er det en partifælle, som har fået ham til at slette det.

»En god ven i partiet har skrevet til mig, at han forstår mine pointer, men at han bliver ked af, at det skal debatteres eksternt,« forklarer Jan E. Jørgensen blandt andet om årsagen til, at han torsdag formiddag har slettet et Facebook-opslag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen, slettede torsdag formiddag et opslag på Facebook, som han selv havde delt tidligere samme dag.

I opslaget, der blev delt lidt før kl. 8, stillede Jan E. Jørgensen flere kritiske spørgsmål til tidligere udlændingeminister og Venstre-kollega Inger Støjberg, der er kandidat til partiets næstformandspost.

Men opslaget er nu fjernet.

Til B.T. forklarer Jan E. Jørgensen kort, at han har slettet opslaget som følge af en opfordring fra en partifælle.

»En god ven i partiet har skrevet til mig, at han forstår mine pointer, men at han bliver ked af, at det skal debatteres eksternt i stedet for internt  – og det har han ret i. Derfor forsøger jeg at reparere skaden ved at slette opslaget,« siger Jan E. Jørgensen.

Venstre skal i den forestående weekend vælge ny formand og næstformand, og alt imens Jakob Ellemann-Jensen er eneste kandidat til at blive Lars Løkke Rasmussens afløser, har både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg meldt sig som kandidater til Kristian Jensens nu tidligere post som næstformand.

I hvert sit debatindlæg i torsdagens Berlingske sætter de to næstformandskandidater ord på, hvorfor Venstres delegerede bør pege på netop dem ved partiets ekstraordinære landsmøde i Herning i weekenden.

Det var Inger Støjbergs debatindlæg, som fik Jan E. Jørgensen til Facebook-tasterne.

I debatindlægget skriver hun blandt andet, at der har været tvivl om Venstres politiske placering, siden tidligere formand Lars Løkke Rasmussen under valgkampen pludselige talte for en regering hen over midten.

»På længere sigt må og skal Venstres mål være selv at genvinde regeringsmagten og gøre vores nye formand til statsminister. Det kan vi aldrig nogensinde gøre på socialdemokratiske eller radikale mandater. Det kan vi kun sammen med resten af den borgerlige familie. Derfor skal Venstre stille sig i spidsen for at samle det borgerlige Danmark,« skriver Støjberg.

De tre slettede spørgsmål

I det nu slettede opslag stillede Jan E. Jørgensen på den baggrund følgende tre spørgsmål til Støjberg:

1: »Mener du dermed, at meldingen fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i valgkampen om en SV-regering var forkert? I så fald er du uenig ikke bare med Lars Løkke Rasmussen og mig – men også med formandskandidaten Jakob Ellemann-Jensen.«

2: »Mener du virkelig, at Venstre aldrig nogensinde kan få statsministerposten på radikale mandater? Radikale har historisk lagt stemmer til mange borgerlige statsministre - senest Poul Schlüter gennem mere end ti år, men det vil åbenbart aldrig nogensinde kunne gentage sig?«

3: »Er Rasmus Paludan og Nye Borgerlige en del af familien?«

Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg har ikke lagt skjul på, at de ser forskelligt på flere ting, men Støjberg har samtidig sagt, at det er formanden, der tegner partiets linje.

Ellemann har desuden forklaret, at Løkkes idé om en regering med Socialdemokratiet var det eneste rigtige at foreslå under valgkampen, men han har samtidigt sagt, at hvis han bliver formand, bliver det ikke udgangspunktet for ham at søge et fremtidigt regeringssamarbejde hen over midten:

»Jeg ser masser af områder, hvor vi kan samarbejde med socialdemokraterne om politik. Masser. Men derfra og til et regeringssamarbejde synes jeg, at der er noget vej«, sagde han for nylig til Politiken.