Venstre-politiker vender på en tallerken og kalder Dubai-tur for »kombineret ferie og arbejde«

I en tidligere e-mail til Jyllands-Posten forklarede Michael Aastrup Jensens politiske konsulent, at Venstre-politikeren skulle på ferie til Dubai. Nu kalder Michael Aastrup Jensen turen for »kombineret ferie og arbejde«.

Michael Aastrup Jensen (V) kalder turen til Dubai for en »kombineret ferie og arbejde«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Han har kaldt det en »diplomatisk rejse« og arbejdsrelateret, men nu kryber udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) til korset og kalder sin tur til Dubai for »kombineret ferie og arbejde«.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Michael Aastrup Jensens egen politiske konsulent troede, at politikeren skulle på ferie til Dubai.

Det viser en e-mail, som Jyllands-Posten har modtaget, da avisen forud for Michael Aastrup Jensens afrejse 4. januar havde bedt om et interview med politikeren i en anden sammenhæng.

»I næste uge er Michael på ferie hele ugen, men han kommer hjem d. 11. januar ud på eftermiddagen,« lød det fra politikerens politiske konsulent i e-mailen til Jyllands-Posten, der var sendt 29. december.

Det er en anden udmelding end den forklaring, Michael Aastrup Jensen selv er kommet med flere gange.

Til Ekstra Bladet har han blandt andet forklaret, at kalenderen var proppet med »møder fra start til slut«.

Samme forklaring har lydt til flere medier, og i et opslag på Facebook skriver Michael Aastrup Jensen selv, at han tog derned for at holde møder med flere organisationer samt den danske generalkonsul.

I en ny forklaring til Jyllands-Posten kalder Michael Aastrup Jensen turen for kombineret arbejds- og ferietur.

»Jeg tog til Dubai for at møde generalkonsulen og holde et par møder med organisationer. Og så slappe af med kæresten, når ikke jeg arbejdede. Noget af arbejdet kunne jeg lige så godt have gjort derhjemme, det er fuldstændig rigtigt. Det er også derfor, at jeg skulle have aflyst turen,« siger Michael Aastrup Jensen til Jyllands-Posten.

Da Michael Aastrup Jensen rejse til Dubai, var De Forenede Arabiske Emirater farvet orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Alle ikkenødvendige ture var frarådet. Kort efter hjemrejsen blev Dubai farvet rød i Udenrigsministeriets rejsevejledning.