Venstre om øget overvågning: Politiet skal kunne sikre tryghed

Retsordfører Inger Støjberg (V) opfordrer regeringen til at indkalde til forhandlinger om overvågning.

Arkivfoto. Inger Støjberg (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbaek Arentsen

S-regeringens tanker om øget overvågning i det offentlige rum har fået en kølig modtagelse hos flere af regeringens støttepartier.

Hos det største oppositionsparti, Venstre, lyder der mere milde toner, dog med forbehold for, at regeringen først fremlægger hele udspillet torsdag.

»Vi kender af gode grunde ikke regeringens udspil i detaljer, men vi er positivt stemt over for at se på muligheden for mere overvågning,« siger Venstres retsordfører, Inger Støjberg, om regeringens planer om mere overvågning.

»For Venstre er det bare helt afgørende, at der er en balance mellem friheden til at kunne færdes frit og så politiets mulighed for at skabe et så trygt samfund som muligt,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Statsminister Mette Frederiksen (S) løfter onsdag i et interview med Berlingske sløret for nogle af planerne i udspillet.

Blandt andet skal der være 300 flere kameraer, som skal kunne sættes op, hvor politiet finder det nødvendigt.

Politiet skal også have fire mobile overvågningsvogne, som kan sættes ind i forbindelse med alvorlige hændelser.

Mulighederne for at overvåge offentlige bygninger skal udvides, og politiet skal kunne pålægge offentlige myndigheder overvågning efter behov.

Derudover skal det være obligatorisk for alle private og offentlige myndigheder at registrere tv-overvågning i politiets register Polcam, så alle videoovervågningskameraer registreres et sted.

Ifølge Inger Støjberg er Venstre klar til at sætte sig til forhandlingsbordet med regeringen.

»Det handler om danskernes tryghed. Og der har vi et politisk ansvar for at sikre, at politiet har de nødvendige redskaber til at kunne sørge for, at danskerne kan leve et trygt og sikkert liv.«

»Derfor kan jeg også kun opfordre regeringen til at få indkaldt til forhandlinger, så vi kan komme i gang,« siger hun.

/ritzau/