Venstre om Bella Sky-dom: »Ligestillingsloven skal simpelthen laves om«

Dommen over hotellet Bella Sky Comwell på Amager får Venstre til at kræve en ændring af ligestillingsloven, så der kun bliver brugt tid på »reelle ligestillingsproblemer«.

ARKIVFOTO. Østre Landsret har vurderet, at de 20 værelser på Amager-hotellet, som er forbeholdt kvinder, skal gøres tilgængelige for mænd også, da det ellers strider mod ligestillingsloven. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASMINA NIELSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hotel Bella Sky Comwell skal have lov til at lave en etage kun for kvinder, uden det danske retssystem skal blande sig i det.

Det mener Venstre, efter Østre Landsret har vurderet, at de 20 værelser på Amager-hotellet, som er forbeholdt kvinder, skal gøres tilgængelige for mænd også, da det ellers strider mod ligestillingsloven.

»Det er et massivt wake-up-call til os politikere om, at ligestillingsloven simpelthen skal laves om. Der er rigtig mange ligestillingsudfordringer i Danmark og i resten af verden, men det her er absolut ikke en af dem,« siger Mads Rørvig (V), der er medlem af Folketingets ligestillingsudvalg for Venstre.

»Vi skal have lagt et andet snit i ligestillingsloven, så man kan definere, hvad der er reelle ligestillingsproblemer på blandt andet arbejdsmarkedet, og hvad der er bagateller, som hverken politikere, dommere eller nævnsmedlemmer skal beskæftige sig med,« fortsætter han.

Mads Rørvig mener ikke, at kvindeetagen på Bella Sky Comwell er et reelt ligestillingsproblem, og det, at det overhovedet er blevet en sag, er at gøre grin med den indsats, som Danmark yder for at bekæmpe reelle ligestillingsproblemer på arbejdsmarkedet og i udviklingslande.

»Totredjedele af de sager, der bliver behandlet i ligestillingsnævnet handler om diskoteker, swingerklubber og nu også hotelværelser. Og der må vi jo bare spørge os selv, om det er de ligestillingsmæssige problemer, vi har i Danmark. Og der er svaret jo nej,« siger Mads Rørvig.

Landsretten lagde i sin dom vægt på, at forbuddet mod mænd på etagen ikke har været nødvendigt for at varetage hensynet til kvinders blufærdighed eller privatliv, ligesom et argument om sikkerhed blev afvist af retten.