Venstre ønsker opgør med fremdriftsreformen

Med et nyt ungepolitisk udspil ønsker Venstre at afskaffe nogle af fremdriftsreformens upopulære regler. Partiet mener fortsat, at studerende skal hurtigere igennem uddannelsessystemet, men ansvaret skal ligge hos de studerende selv og hos universiteterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre ønsker et opgør med fremdriftsreformen, som blandt andet betyder, at studerende automatisk bliver tilmeldt eksaminer og er tvunget til at færdiggøre bestemte fag. Det skriver Politiken.

Mandag præsenterer Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) et ungepolitisk udspil, som både omfatter skoler, ungdomsuddannelser og de højere læreranstalter.

Venstre ønsker med udspillet ikke at ændre på, at studerende skal hurtigere gennem uddannelserne, og at der skal være økonomiske konsekvenser for universiteterne, hvis målene ikke nås, men partiet mener, at det skal være op til de studerende og universiteterne selv at finde løsningerne.

»Man må konstatere, at fremdriftsreformen har skabt en massiv spændetrøje – både om den enkelte studerende og universiteterne. Den har skabt masser af bureaukrati. Antallet af reeksaminationer er eksploderet, og studerende møder ikke op til eksamen,« siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

Venstre ønsker ifølge avisen at afskaffe ordningen, hvor de studerende tilmeldes eksaminer svarende til 30 ECTS-point per semester, ligesom partiet også vil fjerne kravet om, at studerende skal færdiggøre fag, der ikke længere er relevante for dem, den såkaldte tvangsmerit.