Venstre: Mørkelagt dagpengetal er uacceptabelt

Det er ministerens ansvar at sikre, at der er styr på dagpengetallene, også selvom det skyldes IT-problemer. Det mener Venstre, der kræver, der bliver fundet en løsning med det samme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er helt uacceptabelt, at de nyeste dagpengetal, der er fremme i den politiske debat, er seks måneder gamle.

Sådan lyder det fra Venstre, efter det er kommet frem, at tallene for, hvor mange der har mistet deres dagpenge, ikke er blevet opdateret siden november på grund af IT-problemer i kommunerne.

»Uanset om det skyldes teknik eller administrative problemer, så er det helt uacceptabelt. Det er ministerens ansvar at sikre, at systemerne fungerer. Nu har det været et problem siden november, og det er ikke løst ved udgangen af maj, og det er klart utilfredsstillende,« siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V).

Han mener, der er flere grunde til, at det er nødvendigt at få de korrekte tal frem. Både fordi Danmark står midt i en valgkamp, hvor dagpenge spørgsmålet er et af de mest debatterede emner lige nu.

Men også fordi de forældede tal gør, at kommunerne har sværere ved at gøre deres arbejde ordentligt.

»Vi kan ikke bede kommunerne om at vente på tallene længere. Der må gøres noget nu. Samtlige jobcentre og næsten 7.500 medarbejdere arbejder i blinde i øjeblikket, fordi vi ikke har de opdaterede tal. Vi skal hjælpe kommunerne, så de kan arbejde målrettet på at nedbringe ledigheden og hjælpe de unge i uddannelse,« siger han.

De omfattende IT-problemer i kommunerne betyder, at databaserne med arbejdsløshedsstatistikker ikke er blevet opdateret siden november. Normalt udkommer der arbejdsløshedsstatistikker hver måned.