Venstre-mand undskylder angreb på Thornings privatliv

Helle Thorning-Schmidt (S) bør ikke kunne være statsminister, når hendes mand bor i udlandet, sagde Venstres folketingsmedlem Finn Thranum i et interview. Nu beklager han dybt.

ARKIVFOTO. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnock. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag eftermiddag kom Venstres folketingsmedlem Finn Thranum til at sige noget, han ikke skulle have sagt.

Til Jyllands-Posten gik han i rette med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) privatliv. Ifølge V-politikeren bør det diskvalificere statsministeren, at hendes mand, Stephen Kinnock, bor i et andet land.

»Det er ikke for mig idealet af en dansk kernefamilie, at du har en statsminister, hvis mand lever og ånder og bor i et andet land. Min statsminister skal være et forbillede for mig – et forbillede, der lever og bor, som vi danskere gør. Det der er sgu ikke et normalt parforhold,« sagde Finn Thranum til avisen.

Nu undskylder han:

»Jeg er ked af det. Jeg beklager. Med den udlægning, som sagen har fået, kan jeg fornemme, at jeg har udtrykt mig dårligt, og det er jeg ked af. Det må I virkelig undskylde. Jeg er faktisk ret flov over det,« siger Finn Thranum til Politiko.dk.

Venstres folketingsmedlem Finn Thranum beklager angrebet på Helle Thorning-Schmidt. Foto: Steen Brogaard, Folketinget. Fold sammen
Læs mere

Da Politiko.dk fanger Finn Thranum over telefonen, er han netop ved at lægge et Facebook-opslag op, hvor han også undskylder episoden. I opslaget, som han læser højt for Politiko, står der:

»I valgkampens hede kommer man nogle gange til at begå fejl og til at sige noget, man ikke mener. Det skete for mig i dag, hvor jeg har udtalt mig på en måde om Helle Thorning-Schmidt, som jeg beklager. Politik skal handle om politik, ikke om personer.«

Direkte adspugt, om Finn Thranum er blevet sat på plads af Venstres ledelse, svarer han:

»Nej, nej. Jeg har overhovedet ikke kommunikeret med Venstre. Det er ikke andet et kvarter siden, at jeg sagt citaterne til en anden journalist. Og det er jeg virkelig ked af. Undskyld,« siger Finn Thranum.

I kølvandet på interviewet med Finn Thranum, har Jyllands-Posten talt med Venstres næstformand, Kristian. Han tager afstand fra Thranums udtalelser:

»Jeg synes, det er langt over stregen. Det rager hverken Finn Thranum eller andre, hvordan Helle Thorning lever sit privatliv. Vi diskuterer politik, og vi har brug for at få en ny regering på grund af det politiske. Hvordan Helle Thornings privatliv er, er kun et spørgsmål for hende selv, og hverken for Finn Thranum eller nogle som helst andre,« fastslår Kristian Jensen.