Venstre lover strammere udvisningsregler

To fremtrædende Venstrefolk garanterer, at Venstre vil stramme op på reglerne for, hvornår kriminelle udlændinge kan udvises.

Venstre-politikerne Søren Pind og Karsten Lauritzen lover i en kronik en stramning af udvisningsreglerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En somalisk voldtægtsmand undgik at blive udvist af Danmark, fordi regeringen har lempet på en paragraf i udlændingeloven.

Det er påstanden fra to fremtrædende Venstremedlemmer, tidligere integrationsminister Søren Pind (V) og retsordfører Karsten Lauritzen (V), der i en kronik i Jyllands-Posten garanterer, at Venstre vil stramme udvisningsreglerne.

De to Venstrefolk bruger som eksempel en sag fra Gullestrup ved Herning, hvor en 16-årig somalisk dreng, der i 2011 voldtog en 10-årig pige, slap for at blive udvist af landet.

Det gjorde han ifølge de to Venstremedlemmer, fordi regeringen i 2012 fjernede to ord fra paragraffen om udvisning. Den daværende VK-regering fik i 2011 tilføjet, at kriminelle udlændinge skulle udvises efter afsoning, medmindre det »med sikkerhed« var imod internationale konventioner. De to ord blev fjernet af den nuværende regering.

Venstre vil have ordene skrevet ind igen, ligesom man vil se på, om der kan strammes yderligere, skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes udlændingeordfører Ole Hækkerup (S) mener, at Venstre er på vildspor og henviser til, at antallet af udvisningsdomme er steget efter ændringen.

Flere juridiske eksperter siger til Jyllands-Posten, at der ikke er dokumentation for, at praksis ved domstolene er blevet mere lempelig.