Venstre: Legalisering af hash vil sende det helt ud af kontrol

Alternativet vil kontrollere hash ved at legalisere hjemmedyrkning af det. Det er misforstået, mener Venstre.

Alternativet vil kontrollere hash ved at legalisere hjemmedyrkning af det. Det er misforstået, mener Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Venstre støtter ikke op om Alternativets kommende beslutningsforslag om at give befolkningen lov til at dyrke cannabis hjemme.

Det siger retsordfører i partiet Preben Bang Henriksen.

»Hash er sundhedsskadende og vanedannende. Det er Sundhedsstyrelsens indstilling, og så længe det er tilfældet, er Venstre imod,« siger han.

Folketingspolitiker for Alternativet Torsten Gejl fortæller, at partiet senere på ugen vil fremsætte et beslutningsforslag.

Forslaget skal sikre, at der kommer mere kontrol over stoffet, som over 40 procent af de 16 til 24-årige ifølge Alternativet har prøvet.

»Det er fuldstændig uansvarligt bare at lade flyde, som regeringens politik gør,« siger Torsten Gejl.

Men det er misforstået, at en legalisering af cannabis vil føre til kontrol, mener Preben Bang Henriksen.

»Jeg forstår ikke rigtig, hvad Alternativet mener på det her punkt. Man mener, at det er ude af kontrol, og så vil man totalt legalisere det. Så bliver det da først helt ude af kontrol,« siger han.

Alternativet er ikke det eneste parti, som har talt for en legalisering af cannabis. Også Liberal Alliance, Radikale Venstre, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti ønsker at lovliggøre hash.

Det betyder, at der samlet er 52 mandater bag en legalisering. Der skal mindst 90 mandater til, før et lovforslag kan stemmes igennem.

Både Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative og Dansk Folkeparti er imod legalisering.

/ritzau/