Venstre kritiserer regering for »tyk« misinformation

Skatteministeriets og regeringens kommunikation om BoligJob-ordningen har ifølge Venstre fået en »politisk drejning«, der har haft til hensigt at stille ordningen i et dårligt lys.

Skatteministeriet har fordrejet fakta om BoligJob-ordningen for at sætte ordningen i et dårligt lys.

Det mener Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V), der tilslutter sig kritikken fra Dansk Byggeri, som ifølge Ugebrevet A4 anklager Skatteministeriet for at misinformere omkring BoligJob-ordningen.

»Der må være grænser for, hvor tykt det kan blive. Jeg deler opfattelsen af, at Skatteministeriet og regeringen har valgt at tolke tallene meget skarpt og udlagt dem på en besynderlig måde,« siger Torsten Schack Pedersen.

BoligJob-ordningen også kaldet håndværkerfradraget giver boligejere mulighed for at få skattefradrag for boligforbedringer. Den blev sidste år brugt af 554.000 danskere.

Alligevel har tidligere skatteminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse sagt, at ordningen ikke har været nogen stor succes. I en anden pressemeddelelse har Morten Østergaard udtalt, at det fortrinsvis er de højtlønnede danskere, der har benyttet ordningen. Det er ifølge Dansk Byggeri lodret forkert. Og Venstre giver byggeriets organisation ret.

»Tal kan læses på mange måder, men det er svært at komme til den konklusion, at det fortrinsvist er højtuddannede, der benytter ordningen, når det viser sig, at det faktisk er lav- og mellemindkomsterne, der bruger den mest,« siger Torsten Schack Pedersen.

»Der er ingen tvivl om, at tallene har fået en politisk drejning, fordi det var opportunt at gå imod en ordning, som man fra regeringens side ønsker at afskaffe,« siger Venstre-politikeren.

Han mener, at regeringen har ført en »slingrekurs«, når det gælder holdningen til BoligJob-ordningen.

»Først ville man afskaffe den, så lykkedes det Venstre at kæmpe den ind i vækstaftalen sidste år, og nu vil man så afskaffe den igen. Det er ubegribeligt, når man ved, at ordningen er en stor succes, som har sikret 5.000 arbejdspladser, og som betyder, at sort skifter til hvidt arbejde og giver danske familier en hjælpende hånd,« siger Torsten Schack Pedersen.

De borgerlige partier vil under forhandlingerne om næste års finanslov kræve, at BoligJob-ordningen videreføres.